Nu finns ett nytt läromedel i yrkessvenska på en lättare språknivå, och författare är Emil Molander från Yrkessvenska.se tillsammans med Marita Standár, mycket erfaren lärare i svenska som andraspråk. Bokserien heter Yrkessvenska inför praktiken och innehåller tre till fyra yrkesområden i varje bok.

Den första boken som gavs ut i juni 2017 heter Yrkessvenska inför praktiken – lokalvård, hemtjänst och kök och innehåller förutom tre kapitel om dessa arbeten ett introducerande kapitel om vad praktik är. Boken börjar också med ett matnyttigt uttalskapitel som ger grundförutsättningen för bokens huvudsyfte: att lära sig många nya ord och uttryck. Skrolla längst ner på den här sidan för att beställa.

Alla texter finns inlästa och nås på bokens hemsida, där man också finner facit. Ingen inloggning krävs.

Den andra boken i serien heter Yrkessvenska inför praktiken – bygg, fastighet, lager och transport och handlar om yrkena snickare, fastighetsskötare, lagerarbetare och lastbilsförare. Precis som i den första boken finns även ett (nytt) kapitel om vad praktik är och vad man gör på praktiken. Vad ska man till exempel småprata om på fikarasten? Vi ger handfasta tips på vad man kan säga! Denna bok utkom i slutet av augusti 2017. Skrolla längst ner på den här sidan för att beställa.

Läs gärna mer på Magnolia förlags hemsida, eller på Yrkessvenska-bloggen där jag har skrivit en del om hur bokserien tillkommit.

Beställ böckerna här

Klicka på någon av bilderna så kommer du till Bokus och kan beställa direkt.

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish