Kroppen på svenska – Illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal

En helt ny lärobok i medicinsk svenska för utländska läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter och alla andra som behöver lära sig kroppsdelarnas och de inre organens namn på svenska. Utmärkt som en första lärobok i sjukvårdssvenska, eller för den som redan kan mycket svenska men som behöver nöta in de anatomiska orden.

  • Lär dig mer än 350 medicinska ord på svenska.
  • Lyssna på ljudfiler och öva uttal.
  • Lär dig svensk vokabulär för sjukdomar och smärta.
  • Testa dig själv med blindkartor.
  • Lär dig svensk praxis för stavning av latinska och grekiska termer och begrepp.

Besök bokens hemsida för att hitta facit, ljud och lärarhandledning.

Kroppen på svenska – Illustrerad lärobok i svenska för utländsk vårdpersonal är skriven av mig, Emil Molander, och är illustrerad och formgiven av Sofi Tegsveden Deveaux.

Köp boken här

Du får bäst pris om du beställer boken direkt från förlaget, men Kroppen på svenska finns även hos de stora nätbokhandlarna, som till exempel Bokus.

Yrkessvenska inför praktiken

Nu finns ett nytt läromedel i yrkessvenska på en lättare språknivå, och författare är Emil Molander från Yrkessvenska.se tillsammans med Marita Standár, mycket erfaren lärare i svenska som andraspråk. Bokserien heter Yrkessvenska inför praktiken och innehåller tre till fyra yrkesområden i varje bok.

Den första boken som gavs ut i juni 2017 heter Yrkessvenska inför praktiken – lokalvård, hemtjänst och kök och innehåller förutom tre kapitel om dessa arbeten ett introducerande kapitel om vad praktik är. Boken börjar också med ett matnyttigt uttalskapitel som ger grundförutsättningen för bokens huvudsyfte: att lära sig många nya ord och uttryck. Skrolla längst ner på den här sidan för att beställa.

Den andra boken i serien heter Yrkessvenska inför praktiken – bygg, fastighet, lager och transport och handlar om yrkena snickare, fastighetsskötare, lagerarbetare och lastbilsförare. Precis som i den första boken finns även ett (nytt) kapitel om vad praktik är och vad man gör på praktiken. Vad ska man till exempel småprata om på fikarasten? Vi ger handfasta tips på vad man kan säga! Denna bok utkom i slutet av augusti 2017. Skrolla längst ner på den här sidan för att beställa.

Läs gärna mer på Yrkessvenska-bloggen där jag har skrivit en del om hur bokserien tillkommit.

Beställ böckerna här

sv_SESwedish